Ön itt jár: Kezdőlap > Hogyan kezelje az alvászavart?

Hogyan kezelje az alvászavart?

Felébredés és alvás
 

- Amennyiben tévénézés közben elalszik, utána pedig nehezen tud elaludni az ágyában – használja a fényterápiás eszközt 30 percig tévénézés közben, így kisebb az esélye annak, hogy elalszik a fotelben, vagyis könnyebben tud majd elaludni, amikor lefekszik az ágyába.

- Ha úgy érzi, túl korán fekszik le, és emiatt túl korán ébred fel reggel, akkor a fényterápiás eszköz segítségével este tovább tud ébren maradni, ebből eredően pedig valószínűleg később fog felébredni.

- Amennyiben reggel nehezen ébred, "lassúnak, álomittasnak" érzi magát, akkor a felébredést követően használja 30 percig a fényterápiás eszközt - ettől felfrissül, és készen áll a nap megkezdésére.

Megnézem az eszközt!

 

Többműszakos munka

- Amennyiben nehezen tud ébren maradni, főleg az éjszakai műszak kezdetén, akkor a munka megkezdése előtt használja 30 percig a fényterápiás eszközt, és az éjszaka során ismételjen meg egy 15 perces kezelést, ha elálmosodik. Ez segít a szervezet belső órájának alkalmazkodni az új munkamenethez. A műszak befejeztével lehetőség szerint kerülje az erős fényt, és viseljen napszemüveget, amikor csak teheti. Ez a hazaérést követően segíthet az elalvásában. Az éjszakás munkarendje végén nagy lesz a kísértés, hogy a továbbiakban is reggel aludjon, mivel belső órája megszokta ezt a ritmust. Azonban a fényterápiás eszköz segítségével ébren maradhat estig – így szervezetét ismét hozzászoktathatja ahhoz, hogy most éjszaka alszik, nem nappal.

Megnézem az eszközt!