Ön itt jár: Kezdőlap > GASZTRO - Édes álom – kókuszos piskóta

GASZTRO - Édes álom – kókuszos piskóta

Szeretettel nyújtjuk át Olvasóinknak szerkesztőségünk márciusi sütemény-különlegességét, amit az Alvás Világnapja ihletett. Apró cukorcsillagokkal ékesített, „Édes álom” fantázianevű piskótánk nem csak nevében, de ötletes díszítésében is a szép éjszakai álmokat hordozza. Készítsük el együtt!

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

20 dkg vaj

2 evőkanál kakaópor

20 dkg porcukor

1 kávéskanálnyi fahéj

4 tojás sárgája

1 nagy doboz (330 gr, 20%) tejföl

A tészta elkészítése:

A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk, amit két részre osztunk, majd a hűtőben egy órán át pihentetjük. Az óra elteltével, mindkét felet jól meglisztezett deszkán kinyújtjuk.

 

Hozzávalók a töltelékhez:

10 dkg vaj

10 dkg porcukor

3 evőkanál rum

15 dkg kókuszreszelék

6 tojás fehérje

sárgabarack lekvár

A töltelék elkészítése:

A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot és a kókuszreszeléket, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.

Ezután az egyik kinyújtott lapot vajazott, lisztezett tepsibe tesszük, vastagon megkenjük baracklekvárral, majd rákenjük a kókuszos tölteléket. Végül befedjük a másik lappal, és előmelegített (kb. 200Celsius-fokos) sütőben megsütjük.

 

Díszítés

A kihűlt kókuszos piskótát nagy alakú pogácsaszaggatóval hold alakúra szaggatjuk, majd készen kapható (Dr. Oetker) cukorcsillaggal díszítjük. Az apró csillagokat a felvert tojásfehérje maradékával rögzíthetjük a piskóta felszínére.

 

 

VISSZA A FŐOLDALRA