Ön itt jár: Kezdőlap > GASZTRO - Hóesés a süteményes tányéron – avagy: téli kókuszkocka

GASZTRO - Hóesés a süteményes tányéron – avagy: téli kókuszkocka

Noha az idei első hó még várat magára, csüggedésre semmi ok, hiszen a karácsonyi készülődés közben akár mi magunk is varázsolhatunk hófehér hangulatot. Ha máshol nem, a süteményes tálban.

Piskóta 

Hozzávalók:

3 evőkanál méz

2 egész tojás

30 dkg kristálycukor

5 dkg vaj vagy margarin

2 dl tej

37 dkg liszt

1 csomag sütőpor

Elkészítése: A mézet egy kis lábasban meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük a tojásokat, a cukrot és a vajat. Az elegyet ezután gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport. Miután alaposan elkevertük, zsírozott, lisztezett tepsiben – előmelegített sütőben - kisütjük.

Csokimassza

Hozzávalók:

25 dkg margarin

25 dkg kristálycukor

0,5 dl tej

6 evőkanál kakaó

Elkészítése: Felolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejet és a kakaót. 5 percig főzzük.

A krémes állagú csokoládémasszába ezután egyenként belemártogatjuk a kockákra vágott tésztát, majd a csokis falatokat reszelt kókuszba forgatjuk. S máris megkóstolhatjuk az idei tél első hófehér finomságát.

Jó étvágyat és kellemes ünnepeket kívánunk!

 

<<< Vissza a főoldalra