GASZTRO - Hóesés a süteményes tányéron – avagy: téli kókuszkocka
Noha az idei első hó még várat magára, csüggedésre semmi ok, hiszen a karácsonyi készülődés közben akár mi magunk is varázsolhatunk hófehér hangulatot. Ha máshol nem, a süteményes tálban.
Piskóta
Hozzávalók:
3 evőkanál méz
2 egész tojás
30 dkg kristálycukor
5 dkg vaj vagy margarin
2 dl tej
37 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Elkészítése: A mézet egy kis lábasban meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük a tojásokat, a cukrot és a vajat. Az elegyet ezután gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport. Miután alaposan elkevertük, zsírozott, lisztezett tepsiben – előmelegített sütőben - kisütjük.
Csokimassza
Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg kristálycukor
0,5 dl tej
6 evőkanál kakaó
Elkészítése: Felolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejet és a kakaót. 5 percig főzzük.
A krémes állagú csokoládémasszába ezután egyenként belemártogatjuk a kockákra vágott tésztát, majd a csokis falatokat reszelt kókuszba forgatjuk. S máris megkóstolhatjuk az idei tél első hófehér finomságát.
Jó étvágyat és kellemes ünnepeket kívánunk!