Ön itt jár: Kezdőlap > GASZTRO

GASZTRO

Nyári meggyes ízkavalkád

Végre megérkezett a várva várt nyári meleg, s az eddig épphogy színüket megmutató meggyfák is bíborszínbe öltöztek. Aki szereti kissé fanyar, mégis igazán különleges gyümölcsük ízét, Gasztro rovatunk kora nyári sütemény különlegességét is hamar a szívébe zárja. Kakaós-meggyes habos piskótánk igazi könnyű, nyári csemege, amit magunkkal vihetünk a munkahelyünkre, de akár a nyaralásra is.

        

 

 

 

 

 

 

 

Piskóta

Hozzávalók:

6 tojás sárgája

6 evőkanál cukor

4 evőkanál liszt

2 evőkanál kakaó

6 tojás fehérje habnak

½ csomag sütőpor

Elkészítése: A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, és jól elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük és finom mozdulatokkal a kész masszához keverjük. Amikor teljesen feloldódott benne, egy kb. 36x26 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.

 

Meggykrém

Hozzávalók:

1 üveg magozott meggybefőtt

2 csomag vaníliás pudingpor

12 dkg cukor

csipetnyi fahéj

Elkészítése: A meggybefőttet kimagozzuk, jól kinyomkodjuk, kicsit összetörjük. A meggy levét vízzel kiegészítjük, hogy 5,5 dl legyen. Ebbe a lébe tesszük a pudingport, a cukrot és a fahéjat, összekeverjük, majd hozzáadjuk a meggydarabokat és feltesszük főni. Sűrűre főzzük.

 

Hab

Hozzávalók:

8 dl növényi alapú, cukrozott tejszín

Elkészítése: A tejszínt habosra felverjük, 4 evőkanálnyit hozzákeverünk a félig kihűlt meggykrémhez, amit a langyos piskóta tetejére kenünk, majd a maradék habot a meggyréteg tetejére felvisszük. Díszítésként csoki reszelékkel megszórjuk.

 

A nyári programokhoz jó időtöltést, a süteményhez pedig jó étvágyat kívánunk!

<< VISSZA A FŐOLDALRA