Ön itt jár: Kezdőlap > Hírlevél 5. szám

Hírlevél 5. szám

 
 
 

 

Kedves Olvasóink!

Az alvászavar népbetegséggé válásával egyre nagyobb médiaérdeklődés kíséri az alvászavarokat és gyógyításukat, s ezzel egy időben a SomnoCenter Alvásdiagnosztikai és Terápiás Központokat. Legnagyobb örömünkre több tévécsatorna egészségügyi magazinműsorában (ATV - Fő az egészség, TV2 - Több mint testőr) is felhívhattuk a figyelmet az alvászavarok felismerésének és kezelésének fontosságára. Szakorvosaink a műsorokban is kihangsúlyozták: az egészség megőrzéséhez a pihentető alvás legalább annyira fontos, mint az egészséges táplálkozás vagy a testmozgás. A riporteri és a nézői kérdésekre válaszolva pedig kiderült, hogy bár az alvászavar manapság több embert érint, mint a cukorbetegség, orvoshoz jóval kevesebben fordulnak vele, mert nem ismerik fel a problémát. Ezért hírlevelünkben is szeretnénk olyan további információkkal szolgálni, melyek birtokában könnyebben felismerhetővé válnak az egyre több embert érintő alvászavarok.

Önök kérdezték című rovatunkban bővebben foglalkozunk például a többműszakos munkavégzés és az alvászavarok kapcsolatával. E havi hírlevelünk orvos-szakértője, Dr. Faludi Béla neurológus és klinikai neurofiziológus szakorvos az Önök kérdéseire is válaszol, melyeket továbbra is szeretettel vár elérhetőségeinken.

S hogy az április ne csak az alvásbetegségekről szóljon, elővettük egy csupán a nevében szeszélyes sütemény, a baracklekváros-tojáshabos  Női szeszély ízletes receptjét is. Süsse meg velünk Ön is!

A cikkek olvasásához jó szórakozást, a desszerthez pedig jó étvágyat kívánunk!

 

SomnoCenter Hírlevél szerkesztősége

 

             
  www.cpap.hu   SomnoCenter Alvásközpont   fenyplusz.hu  
             
AKTUÁLIS
 
 

A SomnoCenter az ATV-n

A SomnoCenter Alvásdiagnosztikai és Terápiás Központok sikerrel mutatkoztak be az ATV Fő az egészség! című egészségügyi magazinműsorában, melynek fő témája az alvászavarok voltak.

A videó megtekintéséhez kattintson a képre, vagy ide!

     
INTERJÚ
 
 

Alvászavarok és a munkaképesség

A nem megfelelő mennyiségű és minőségű alvás nem csak az egészségi állapotunkra van negatív hatással, de a munkaképességünkre is. Az alvászavarral küzdők napi tevékenységeik során gyakran szembesülnek állandó fáradtsággal, nem szűnő álmossággal, figyelem- és koncentrációzavarral. Ezek a tünetek számos foglalkozás esetében akár az életet is veszélyeztethetik. Az alvászavarok és a megváltozott munkaképesség közötti összefüggésekről Dr. Faludi Bélával, a SomnoCenter Faludi Pécs vezető neurológus, szomnológus szakorvosával beszélgettünk. 

Elolvasom a cikket! >>

ÖNÖK KÉRDEZTÉK
 
 

Szakértőink válaszolnak – A többműszakos munkavégzésről

E havi hírlevelünk szakértője:

Dr. Faludi Béla Ph.D.

egyetemi adjunktus
neurológus és klinikai neurofiziológus szakorvos
az alvásmedicina szakértője, szomnológus (ESRS certified)

Hogy megtudja mit válaszolt a szakértő a feltett kérdésekre, kattintson ide!

TUDTA?
 

 

Az alvászavarról

Mi a különbség az alvászavar és az alváspanasz között?

Miért fontos a hálótárs megfigyelő szerepe?

Hogyan tudhatjuk meg, hogy hány órát alszunk valójában?

Mit jelent az ESRS-certified kifejezés?

Rovatunkban ezúttal az alvászavarról tudhat meg érdekességeket!

ARCKÉP
     
 

„Visszaadni a jó alvás örömét”

Hírlevelünkben nem csak az alvás-, a fény- és a légsínterápiával (cpap) kapcsolatos információk, tudományos újdonságok, érdekességek megosztását tartjuk fontosnak, de a diagnosztikát és a kezelést végző munkatársaink bemutatását is. Ezúttal ismerkedjenek meg Dr. Faludi Béla alvásszakértő-neurológus szakorvossal, aki ma is sokat tesz azért, hogy a hazánk déli megyéiben élő, alvászavarral küzdő betegek is mielőbb újra egészséges, teljes életet élhessenek.

Bővebben......

GASZTRO
 
 

Sütiköntösbe bújtatott, szeszélyes április

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, és nap mint nap megtapasztaljuk a szirombontó hónap szeszélyességét: egyszer ragyogó, szinte már nyári meleggel kényeztet bennünket, máskor hűvös szél sodorja fölénk a felhőket. E gyönyörű, ám szeszélyes hónap arra inspirált bennünket, hogy egy közismert, mára mégis sok helyütt feledésbe merült sütemény receptjét osszuk meg Önökkel. A baracklekváros, tojáshabos „Női szeszély” ma is megdobogtatja szerkesztőségünk tagjainak szívét. És nem csak a hölgyekét... 

A receptért kattintson ide!